• De aktive ældre

  De aktive ældre

  Mennesker over 50 har et meget højt aktivitetsniveau - derfor er det i dag netop meget vanskeligt at finde modne mennesker, der er i besiddelse af en gyngestol og som sidder og triller tommelfingre.

  Billedet af den gamle i gyngestolen er måske 50-75 år gammelt - og altså en opfattelse af ældre, der er ganske forældet. Opfattelsen af det at være 'gammel' eller 'ældre' halter altså bagefter den virkelighed, vi lever i, og som hele tiden forandrer sig. Gennemsnitslevealderen stiger desuden mere og mere, og 65-årige i 2016 ser ikke ud som 65-årige gjorde det i 1960'erne

 • Lykken

  Lykken er…?


  Et ordsprog siger, at ”Lykke er et godt helbred og en dårlig hukommelse”. Og det med helbredet viser sig at holde stik, hvis man spørger de ældre selv. Her kan du læse om, hvad de lægger vægt på, når det handler om lykke.

  Lykke kan være mange ting. Men spørger man de 50-84 årige, har de et klart billede af, hvad der betyder mest for deres lykke: 66 pct. svarer et godt helbred og familielivet. Det viser en undersøgelse fra 2010, som Ældre Sagen står bag.

  Helbredet er vigtigst for de 60-64 årige

  Holdningen til at have et godt helbred ændres lidt i takt med alderen. 3 ud af 4 i alderen 60-64 år nævner, at helbredet er en vigtig lykkefaktor. Når man har rundet de 80 år, så er det kun lidt over halvdelen, der er af samme holdning. Det kan måske skyldes, at man som "yngre ældre" er mere bevidst om, at det gode helbred ikke er en selvfølge, men noget man skal værdsætte og yde en aktiv indsats for at opnå?

  Lykken er...!

Der er ikke indlagt nogen video